PŘEDMĚT VÝSTAVY KONÍ A HOSPODÁŘSKÉHO ZVÍŘECTVA 2015

25. 4. 2015

PŘEDMĚT VÝSTAVY KONÍ A HOSPODÁŘSKÝCH ZVÍŘAT 2015

Výstava koní a hospodářských zvířat Nový Jičín – Žilina

SCHKMS – spolek Nový Jičín pořádá každým rokem výstavu koní a hospodářských zvířat.

Letos třídenní akce je organizována samotnými členy spolku a dalšími příznivci koní v této oblasti.

Páteční program je věnován hlavně školám

Sobotní program je pravidelně věnován především chovatelským záležitostem jako je předvedení tříletých teplokrevných a chladnokrevných klisen, ze kterých se pak doporučují jednotlivé klisny na výstavy širších oblastní jako Moravská výstava v Tlumačově a dále Šampionát tříletých klisen v Pardubicích a Ptýrově. Nejednou se vítězka právě Novojičínské místní výstavy stala absolutní vítězkou na republikové úrovni. Dalšími kategoriemi jsou klisny s hříbaty, pony a ostatní plemena. Zde se chovatelé mohou pochlubit svou celoživotní prací. Neméně důležitou součástí sobotního programu je tzv. K – faktor, soutěž ve které mohou především děti, mládež, ale i ostatní chovatelé předvést umění se svými koňmi.

Neděle je dnem sportu. Jen málo kde se Vám podaří v jednom dni a na jednom místě shlédnout tolik ukázek sportovních disciplín jako právě tady. Můžete zde vidět soutěže vozatajství, parkuru, drezúry, ukázky ovladatelnosti s kládou, cross, westernové ukázky a další.

Celou výstavu provází bohatý doprovodný program. Je zde zajištěno především vyžití pro děti jako jízda na koni, nebo v kočáře. Po oba dva dny je možné shlédnout výstavu hospodářských zvířat a navštívit mnoho různorodých stánků, které zajišťují zejména místní zemědělci.

Je to skvělá příležitost pro rodiny s dětmi, vidět na živo hospodářská zvířata. Mají možnost si je pohladit, něco se o nich dozvědět a samozřejmě je vidět i při práci.

Zemědělství v okrese NJ je poměrně intenzivní a chov koní je jeho tradiční součástí. Naším cílem je divákům přiblížit a ukázat kvalitu chovaných koní různých plemen, zároveň jim přiblížit zemědělství jako důležitou součást jejich kraje.

Naše výstava je v okolí  jediná a tudíž velmi oblíbená z hlediska návštěvnosti, bohatý a stále se zdokonalující program zajišťuje, že se k nám návštěvníci rádi vrací.

Zkrátka všichni milovníci zvířat si u nás přijdou na své.

Portrét

aschk Spolek NJ