Soutěž Amazonek - Klokočov

12. 11. 2013

Soutěž poprvé uspořádal v loňském roce pan Milan Bližňák jako doplňkový program při kvalifikaci kombinované soutěže chladnokrevných koní na MČR. Druhé kolo uspořádal pan Vlašic na ranči Ladná a finále bylo zorganizováno na Klokočově. V loňském roce se tato soutěž jezdila ve dvoukolové formanské jízdě dle pravidel pro soutěže chladnokrevných koní.

Letos se k pořadatelům Amazonek přidala paní Zuzana Juráňová z Lomnice u Rýmařova, kde v červnu proběhlo první kolo. Druhé klání uspořádal zakladatel Milan Bliznák v Hošťálkové.

Finále se opět uskutečnilo v Klokočově a to 26.října.

Do soutěže se přihlásilo 11 žen či dívek z toho 2 k nám přijeli ze Slovenska.

Finále již bylo rozšířeno o další disciplínu ovladatelnost s kládou. Celá soutěž se tedy skládala z jednokolové formanské jízdy a ovladatelnosti. Při rovnakém počtu bodů rozhodoval výsledek s ovladatelnosti. Nejmladší účastnici bylo pouhých 12 let. I z tohoto důvodu se náročnost soutěže přizpůsobuje těm nejmladším.

Hlavním rozhodčím byla paní Šanturovová, která celý závod vedla přehledně a bez potíží. Celou soutěž provázela příjemná atmosféra a to i díky tomu, že mezi diváky byli především rodiče mladších soutěžících.

Věříme, že si tato soutěž najde své příznivce a že se v následující sezóně můžeme těšit na více uspořádaných kol s větší návštěvností.

Výsledky - soutěž Amazonek

amazonky.jpg